Sorigué

“L’economia circular ha de formar part
 de tots els processos industrials que tenim”

Míriam Porres, Directora RSC i Cumpliment

EDFP

En tres paraules: com definiu la vostra empresa?

MP

Sorigué és una empresa que té una llarga trajectòria, però que actualment ha sabut transformar-se en una empresa moderna, diversificada i amb un lideratge humanista.

EDFP

Economia verda, eficiència energètica, construcció sostenible, per a una empresa que es dedica a molts àmbits: podríem dir la construcció, l’enginyeria i serveis, energia, agroindústria… Quins exemples concrets podem trobar en el que denominem «generar valor compartit»?

MP

Doncs nosaltres vam començar a treballar aquest concepte jo diria des de fa més de deu anys, quan comença el primer relleu generacional de la companyia, que és del 2011, i comencem a treballar a través de plans estratègics. Tenim un pla estratègic, el primer pla estratègic del grup, que es diu «Créixer fent créixer». Crec que és un lema que ja engloba, que sabíem —era un moment que sortíem d’una crisi—que havíem de créixer; érem ambiciosos, però no podíem créixer de qualsevol manera. S’havia de créixer fent créixer els clients, els proveïdors, els nostres treballadors, per descomptat. I fruit de tot aquest treball va sorgir el segon pla estratègic, que ara estem finalitzant i que es diu justament «Valor compartit», perquè recull tot el fruit del primer pla i el posa a disposició de la societat.

EDFP

Entenc que no deu ser igual de fàcil generar aquest valor compartit amb cadascuna d’aquestes activitats que toqueu a la vostra empresa. On és més fàcil i on teniu més camí per recórrer. Per exemple, si parlem de sostenibilitat.

MP

Nosaltres creiem que sí que s’ha de fer en totes les àrees. Sí que és veritat que hi ha diferents velocitats a les diferents empreses que formen el grup Sorigué, que al final som un grup molt gran de 4.500 treballadors i quasi 40 empreses. Però nosaltres treballem, com te dic, des de l’estratègia i des d’uns pilars, uns eixos estratègics que afecten per igual totes les àrees. Llavors parlem de persones sempre, del nostre talent; parlem del coneixement que generem en totes les àrees de treball i també des del punt de vista de la nostra influència, entesa com el retorn que podem donar a la societat i també des de la nostra responsabilitat com a empresa, i això és present en totes les àrees.

EDFP

Parlem del medi ambient. En què esteu treballant? Quins projectes teniu per ser sostenibles?

MP

Doncs bé la sostenibilitat és l’eix de tot el que fem. La treballem des de tres punts de vista: des del bon govern, des de la societat i des del medi ambient. En concret, el medi ambient, el que m’estàs preguntant, te podria posar molts exemples així una mica diferents des de cada àrea. Per exemple, en l’àrea de construcció estem construint ara l’edifici més alt de Catalunya en fusta: nou pisos aquí a Barcelona amb aquest material sostenible, per exemple. També a la nostra àrea d’aigües treballem amb l’ICFO, amb l’Institut de Ciències Fotòniques, per tot el tema d’aigües residuals treballar-les amb membranes de grafè. També, per exemple, podríem parlar de l’àrea de materials, que és la construcció de carreteres, que potser és la nostra àrea original i pel que ens coneix més gent, i aquí estem treballant també amb l’Agència de Residus i estem utilitzant materials reciclats per fer asfalts molt més duradors. Tindríem molts exemples. De fet, una de les coses de què estem més orgullosos dels nostres estratègics és que l’economia circular ara forma part de tots els processos industrials que tenim. I això, per exemple, se veu clarament en el nostre projecte planta i en la nostra gravera que és l’origen de l’empresa, a Lleida, on els terrenys que han sigut ja treballats, ara han estat restaurats amb olivera i estem fent el nostre propi ol,i que tenim el molí d’oli a la gravera, també.

EDFP

Vosaltres dieu que treballeu per crear valor real al present i per a les generacions futures. Com es fa això?

MP

Doncs sent molt conscients que tot el que treballem avui és pel futur. No val generar un valor a curt termini, no val créixer a curt termini, sinó que més val anar pensant en deu anys vista o quinze anys vista. Això jo crec que prové que som una empresa familiar, i les empreses familiars al final tenen aquest sentit de llegat. I des de la direcció de l’empresa sempre s’ha treballat d’aquesta manera: pensant a llarg termini.

EDFP

Quin impacte, en aquest sentit, deixa la vostra empresa en la comunitat, allà on sou en el territori?

MP

Bé, jo diria que nosaltres tenim molt present això perquè som d’una terra, som de Lleida, on potser no hi ha tantes oportunitats de treball com a altres zones de Catalunya, i nosaltres hem generat sempre treball a Lleida. L’exemple que té posat abans de la gravera, per exemple, és molt significatiu: tu explotes una terra, extreus un material i després li tornes a donar vida amb la plantació d’olivera. Tenim plantació de l’olivera, també tenim plantació de fruita. Això genera nous llocs de treball i un treball per molts més anys. Això és un exemple, però en realitat n’hi tenim molts. Allí on estem sabem que hem de contractar proveïdors de la zona. Tenim tots uns procediments, que així ho diuen. I també hem de contractar treballadors de la zona. Nosaltres hem fet aquest creixement justament en un entorn molt controlat. No som una empresa que hàgim marxat fora, sempre hem treballat aquí i hem anat creixent a poc a poc i de forma sostinguda.

EDFP

Parli’m de la comissió d’igualtat i diversitat. Quins reptes teniu?

MP

Doncs molts. Per què en tenim molts? Perquè el sector és un sector molt masculinitzat, el nostre sector. Nosaltres treballem des del focus posat en la diversitat i la igualtat des de fa molts anys. Hem de tenir present que la nostra presidenta és una dona i va adquirir o va assolir la presidència en un moment convuls, en un moment en què hi havia una crisi econòmica important. I ella era potser l’única dona del comitè de direcció. Això s’ha traslladat aigües cap avall i des de totes les comissions d’igualtat —perquè nosaltres tenim diverses comissions d’igualtat— estem tractant els plans d’igualtat amb aquesta mirada.

EDFP

Em deia que és un repte, perquè això no és fàcil.

MP

No, no és fàcil.

EDFP

El compromís social del grup, de fet, pren forma amb la Fundació Sorigué, que es va crear el 1985; per tant, ja fa força anys. Quins dos projectes en destacaria, d’aquesta fundació, que a més a més estiguin donant fruits.

MP

Doncs jo en destacaria dos, fonamentalment: un que és Fundació Sorigué Cent per Cent, que és apropar l’art a totes les persones. I, en aquest sentit, nosaltres tenim un projecte educatiu en col·laboració amb 85 empreses del nostre voltant —això també seria valor compartit i també seria territori— en què moltes escoles venen a veure els nostres projectes, la nostra col·lecció, i a partir d’allí se genera un projecte educatiu. I, per una altra banda, un que és la intersecció entre dos mons, que és la intersecció entre la Fundació i l’empresa, que és el projecte Planta, que és el nostre projecte emblemàtic i el símbol de l’empresa, on se veuen quins són els nostres valors i quina és la nostra visió de futur.

EDFP

Anem a conceptes concrets, a línies que estiguin vinculades d’innovació, per exemple, amb la sostenibilitat. On esteu investigant, on esteu innovant per poder donar resposta a una exigència que no només és dels vostres clients, sinó de la societat?

MP

Com te comentava, tenim tot un departament d’innovació, que va néixer amb el primer pla estratègic, que està treballant actualment en uns deu projectes. Per posar un exemple, tindríem el paviment fotovoltaic que està instal·lat ara mateix, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Glòries i que dona electricitat, dona servei al Bicing d’aquella zona. Per exemple, seria una de les últimes col·laboracions i la innovació.

EDFP

Exemples concrets, perquè les persones ens estan escoltant puguin entendre, des del vostre grup amb línies d’innovació, què esteu fent que ara és una passada i que serà una cosa normalíssima d’aquí a deu anys, per exemple, en  asfalt de carreteres.

MP

Ara justament estem treballant en un tipus d’asfalt que té unes peces introduïdes dintre del betum que farà que quan passin els cotxes elèctrics per damunt se generi energia i, per tant, s’autocarreguin. D’això ja tenim un tros de carretera aquí a Catalunya en proves. Justament la cosa bona que tenim és tota la part d’innovació i que estem treballant en dos línies. Una, treballar en la innovació del mateix producte, els serveis que nosaltres fem, i d’una altra banda, en col·laboració amb universitats o centres tecnològics que donem suport a projectes que ja estan en marxa i que potser no tenen a veure amb les nostres activitats, però que sabem que en un futur seran bons per a la societat.

EDFP

Per què creieu que us mereixeu el reconeixement?

MP

Perquè jo crec que se’l mereixen els 4.500 treballadors de la nostra empresa i la família sovint, en el sentit que portem molts anys treballant d’una manera que ara se reconeix. Però fins ara la gent no considerava el creixement social i el creixement mediambiental com el creixement també que et podia donar l’empresa. Nosaltres hem demostrat durant tots aquests anys que créixer d’aquesta manera és apostar pel futur: pel futur dels nostres treballadors, de les seves famílies i també de tota la societat catalana.

EDFP

I com hauria de ser l’empresa Grup Sorigué —per tant, aquí hi ha molts àmbits— en el futur? Com se la imagina?

MP

Doncs mira, ara estem treballant en el tercer pla estratègic i nosaltres tenim clar que l’eix vertebrador d’aquest pla continuarà sent la sostenibilitat, com ha sigut en els dos anteriors. Nosaltres sabem que les empreses que no siguin ètiques i que no tinguin aquesta vessant humana no tindran cabuda en un futur no gaire llunyà. Llavors, creiem que tenim el camí, que ho hem demostrat i que hem de continuar treballant d’aquesta manera.

EDFP

Gràcies.

EMPRESA

Sorigué, S.A.

ACTIVITAT

Serveis urbans, construcció, materials i cicle de l’aigua

SEU

Lleida

(Segrià)